NFleet – Miten sitä käytetään?

NFleetiä voi käyttää yksinkertaisesti suoraan web-selaimella, tai sitten ohjelmallisesti API-rajapinnan kautta internetissä. Tällä sivulla kerrotaan miten suora käyttö web-selaimella tapahtuu. Lisää tietoja siitä, miten NFleetiä voi käyttää ohjelmallisesti on sivulla Kehittäjille.

Kokeile NFleetin web-käyttöä

Suunnitteluväline on käytettävissä tässä web-osoitteessa.

Lataa mallitiedostot

Helpoin ja nopein tapa kokeilla toimintaa on näillä demoilla. Tallenna nämä Excel-tiedostot itsellesi ja lataa ne NFleet-sovellukseen Import-toiminnolla: BerliiniKeski-SuomiHelsinki

Käyttöohje

Tässä käyttöohjeessa on kuvattu NFleetin peruskäyttö. Siinä kuvataan toiminnallisuudet sekä tyypillinen tapa käyttää välinettä. Tarkka kuvaus NFleetin tietomallista on täällä (englanniksi).

Kuljetussuunnitelma tehdään näin

1 ) Täytä NFleet Excel-tiedostoon autojen ja tilausten tiedot:
– autoille niiden koko ja käytössäoloaika
– tilausten nouto- ja toimitusosoitteet
– tilausten nouto- ja toimitusaikaikkunat ja pysähdysajat

2 ) Lataa tiedosto NFleet-palveluun (import). Jos tiedoissa on virheitä tai puutteita niin niistä tulee ilmoitus ja kuvaus virheistä.

3 ) Käynnistä suunnittelu painamalla ”optimize”. Kuljetussuunnittelu kestää muutaman minuutin, riippuen tapauksen koosta ja ominaisuuksista. Laskennan valmistuttua tulosta voi tarkastella sekä kartalla että listanäkymänä, missä on myös koko suunnitelman tunnusluvut kuten kokonaiskilometrit ja työtunnit.

4 ) Ota talteen tulokset export-toiminnolla joko Excel- tai CSV-tiedostoihin.